Vakbekwaam blijven

In de steeds complexer wordende samenleving met andere bedreigingsvormen worden er steeds hogere eisen gesteld aan de veiligheidsprofessional. Om voorbereid te zijn op de toekomst is opleiden, trainen en oefenen noodzakelijk.

Wij bieden creatieve en kloppende scenario’s met grote diversiteit. Hierbij wordt ingespeeld op actualiteiten. Door de stedelijke inrichting, de grote diversiteit aan objecten én variatie is alles mogelijk op ons oefenterrein.

U oefent op ons veiligheidscentrum onder realistische omstandigheden met echte hitte, echte rook en echt vuur, onder begeleiding van een deskundige instructeur.

Oefening samenstellen

Een oefening op ons veiligheidscentrum gebeurt onder realistische omstandigheden met echte hitte, echte rook en echt vuur, onder begeleiding van een deskundige instructeur. Ons veiligheidscentrum heeft een randstedelijke setting met de meest realistische beleving in stedelijke en industriële setting. Daarnaast biedt ons veiligheidscentrum een ruim aanbod in mogelijke objecten, die gevarieerd kunnen worden én waarbij alle kerntaken (brandbestrijding, technische hulpverlening, incidentbestrijding gevaarlijke stoffen en waterongevallen) kunnen worden beoefend.

Procedures

Op ons terrein is het mogelijk om een oefening samen te stellen. Daarbij kunnen leerdoelen of procedures worden gekoppeld aan diverse objecten. De procedures kunnen zijn:

 • Kelderbrand
 • Vermissing eigen personeel
 • Blusleidingen
 • Complexe gebouwen
 • Besloten ruimten
 • Werken op hoogte
 • Protocol verdachte objecten
 • Benaderingstechniek gevaarlijke personen
 • Aanhoudingen / IBT (Interne Bijstand Team)
 • Recherchetechnieken
 • Kwadrantenmodel
 • Grijpredding
 • OGS/IBGS
 • THV / voertuigen
Kerktoren

Kerktoren

Word een betere veiligheidsprofessional, en werk bij ons aan je leerdoelen. Als meest realistische en veelzijdige trainingslocatie van Nederland bieden wij vanuit een doordachte methodiek, registratie en evaluatie een oefenlocatie op maat.

Lees meer
Spoorbaan met trein

Spoorbaan met trein

Wij bieden de meeste creatieve en kloppende scenario’s met regie en grote diversiteit, gebaseerd op de actualiteiten. Door de stedelijke inrichting, de grote diversiteit aan objecten én variatie is alles mogelijk op ons oefenterrein.

Lees meer
Kniphoek en snelweg

Kniphoek en snelweg

Een effectieve training, die bijdraagt aan uw persoonlijke groei als veiligheidsprofessional, moet goed worden voorbereid. Daar zorgen wij voor! Door de inspirerende omgeving en de realistische beleving op het veiligheidscentrum, is leren écht een uitdaging.

Lees meer
Schip

Schip

Als oefencentrum bieden wij de meest realistische beleving in stedelijke én industriële setting. Het motorschip is geschikt voor zoek- en ontruimingsoefeningen, is aangepast qua lengte om te kunnen oefenen én heeft alle kenmerken van een binnenvaartschip.

Lees meer
Plant industrie

Plant industrie

Als meest realistische, veelzijdige en goed geconditioneerde stedelijke trainingslocatie van Nederland bieden wij vanuit een doordachte methodiek, registratie en evaluatie een oefenlocatie op maat. Daarnaast bieden wij de meest realistische beleving in stedelijke én industriële setting, met de meest creatieve en kloppende scenario’s en grote diversiteit.

Lees meer
Instructiehal

Instructiehal

Vakbekwame docenten, die beroepsmatig verbonden zijn aan het brandweer- of ambulancewerk, geven instructie. Aan de hand van veel voorkomende en realistische praktijkvoorbeelden zorgen zij voor een uitdagende cursus, waarbij persoonlijke en meetbare groei als veiligheidsprofessional centraal staat.

Lees meer
Containerbaan

Containerbaan

We zien het als onze missie om in een geconditioneerde omgeving met een vernieuwende evaluatiemethodiek burgers, partners en veiligheidsorganisaties te ontwikkelen tot daadkrachtige veiligheidsexperts. Daarom is de containerbaan gebouwd, een vernieuwde methodiek die speciaal voor de brandweer is ontwikkeld.

Lees meer
Woonhuis2

Woonhuis2

Als veiligheidsprofessionals bieden wij de helpende hand aan mensen in nood, maar niet zonder de eigen veiligheid uit het oog te verliezen. Het is onze prioriteit om de gezondheid van de hulpverlener voorop te stellen en de verantwoordelijkheid te nemen in het streven naar een veiliger samenleving.

Lees meer
Bedrijfsverzamelgebouw

Bedrijfsverzamelgebouw

Wij garanderen persoonlijke en meetbare groei als veiligheidsprofessional. Door persoonlijke aandacht en een goede evaluatietechniek wordt er in een circulair proces gewerkt aan uw persoonlijke groei als veiligheidsprofessional. Wij bieden de meeste creatieve en kloppende scenario’s met regie en grote diversiteit, gebaseerd op de actualiteiten.

Lees meer
Multifunctioneel gebouw

Multifunctioneel gebouw

Een oefening op ons veiligheidscentrum gebeurt onder realistische omstandigheden met echte hitte, echte rook en echt vuur, onder begeleiding van een deskundige instructeur. Dit multifunctionele gebouw met drie verdiepingen leent zich voor álle mogelijke scenario’s bij brand.

Lees meer
Woonhuis 1

Woonhuis 1

Wij zien het als onze missie om in een geconditioneerde omgeving met een vernieuwende evaluatiemethodiek burgers, partners en veiligheidsorganisaties te ontwikkelen tot daadkrachtige veiligheidsexperts.

Lees meer