Vacature: Veiligheidsfunctionaris

Bij Spinel Veiligheidscentrum ben je verantwoordelijk voor en hou je toezicht op de veiligheid van de cursisten tijdens de training, geef je de veiligheidsbriefing aan cursisten en jij grijpt in als dit nodig is om onveilige situaties te voorkomen. Ben jij één van onze nieuwe Veiligheidsfunctionarissen?

Over Spinel Veiligheidscentrum
Het is de missie van Spinel Veiligheidscentrum om in een geconditioneerde omgeving en met vernieuwende methodiek inwoners, partners en veiligheidsorganisaties te ontwikkelen tot daadkrachtige veiligheidsexperts.
Spinel Veiligheidscentrum bestaat sinds 2005 als onderdeel van Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ). Vanaf 2016 heeft de exploitatie een andere vorm gekregen en zijn er aanpassingen in de trainingsmogelijkheden gerealiseerd om zo de doelstellingen nog beter te realiseren. Spinel Veiligheidscentrum is gebouwd op het industrieterrein Dordtse Kill III (Spinel 100 in Dordrecht) en heeft een oppervlakte van circa 20.000 m2. In het hoofdgebouw zijn een kantine, kleedruimten, leslokalen en kantoorruimte, waarvan een deel verhuurd wordt aan VRZHZ. Voor opleiding, training, oefening en examinering zijn verschillende objecten beschikbaar. De vuurhaarden worden in de meeste objecten met gas gestookt. Enkele objecten hebben ook een hout-gestookte vuurhaard. Alle objecten zijn voorzien van milieubeschermende maatregelen.

Meer weten over Spinel? Klik hier.


Over de functie

  • Je bent verantwoordelijk voor en houdt toezicht op de veiligheid van de cursisten tijdens de training;
  • Je geeft de veiligheidsbriefing aan de cursisten;
  • Waar nodig grijp je direct in om onveilige situaties te voorkomen;
  • Indien een onveilige situatie niet direct opgelost kan worden, rapporteer je dit;
  • Je doet voorbereidende werkzaamheden op het trainingsobject voor een goede en veilige training (waaronder het maken van een vuurhaard, volgens de technische voorschriften en het stookbeleid) en test voor de start of alles goed werkt;
  • Je bent één team met de instructeur en werkt nauw samen;
  • Je hebt een voorbeeldfunctie naar de cursisten over handelen en gedrag.

Je profiel

Wij zoeken enthousiaste kandidaten die een goed gevoel hebben met veilig en realistisch oefenen. Je bent bij voorkeur in het bezit van het diploma Manschap A en bent fysiek/medisch goedgekeurd voor het repressieve brandweerwerk. Daarnaast ben je vooral overdag beschikbaar.

Over de aanstelling
De aanstelling van Veiligheidsfunctionaris wordt op dit moment ingevuld op basis van een ZZP-constructie. Voor ZZP’ers geldt een tarief van €35,- per uur.
Na de aanstelling krijg je een interne training over de bijzonderheden en onderdelen van veilig oefenen en het bedienen van de installatie op het terrein. Jaarlijks vindt er een verplicht bijscholingsmoment plaats.

Interesse?
Informatie over de functie en de procedure kun je opvragen bij Peter Zijderveld (Planner Spinel Veiligheidscentrum) via 06-10198564.
Solliciteren kan door een mail te sturen naar planning@spinel.nl 

Veiligheidsfunctionaris op terrein van Spinel Veiligheidscentrum voor een gebouw.