Spinel Veiligheidscentrum werkt samen met verschillende partners op het gebied van de maritieme en offshore sector (FMTC), maar ook met partners op het gebied van industriële trainingen voor de chemische industrie (H2K)

FMTC is het nieuwste veiligheidstrainingcentrum voor Offshore trainingen (OPITO en NOGEPA), Wind trainingen (GWO), Maritieme trainingen (STCW) en industrietrainingen. Daarnaast trainen wij de diverse hulpdiensten te water.

U kunt ons vinden op de meest unieke locaties op de beste plekken over de gehele wereld, bijvoorbeeld het oefencentrum van Spinel te Dordrecht of het oefencentrum van de Brandweer Amsterdam op Schiphol airport. FMTC garandeert realistisch trainen en verzekert het werken met de beste materialen en ervaren en betrokken instructeurs. Naast veiligheid heeft ook flexibiliteit een hoge prioriteit. U kunt bij FMTC trainen wanneer het u uitkomt.

FMTC heeft wereldwijd de volgende locaties:

Nederland: Duitsland: USA:
FMTC Dordrecht (Spinel) FMTC Bremerhaven FMTC Houma
FMTC Schiphol Amsterdam (BOCAS)
FMTC Rotterdam (vaartrainingen)
FMTC IJmuiden (vaartrainingen)

In 2019 zullen nog enkele nieuwe locaties geopend worden.

USP’s FMTC:

  • Gecertificeerde OPITO, NOGEPA, GWO en STCW trainingen
  • Unieke locaties op de beste plekken over de gehele wereld
  • Trainen wanneer het u uitkomt
  • Flexibiliteit staat voorop
  • Trainingen gaan altijd door

H2K ontwikkelt en organiseert al meer dan 10 jaar industriële opleidingen en trainingen voor de (petro)chemische industrie. Deze opleidingen en trainingen richten zich op het vakbekwaam worden en blijven op alle niveaus binnen een bedrijfsnoodorganisatie. Daarnaast verzorgt H2K trainingen en bijscholingen op het gebied van industriële incidentbestrijding voor regionale brandweerkorpsen.

H2K en Spinel Veiligheidscentrum werken samen op het gebied van het faciliteren, organiseren en uitvoeren van industriële opleidingen en trainingen op het oefencentrum in Dordrecht. Spinel faciliteert daarbij de industriële opleidingen en trainingen en H2K organiseert deze en voert ze uit.

H2K organiseert de volgende opleidingen, trainingen en bijscholingen op Spinel Veiligheidscentrum:

  • Industriële trainingen en bijscholingen voor de (petro)chemische industrie en regionale brandweerkorpsen.
  • Open inschrijvingen voor de leergangen Manschap bedrijfsbrandweer en Bevelvoerder bedrijfsbrandweer.
  • Het bijscholingsprogramma industriële incidentbestrijding welke H2K in samenwerking met de Brandweeracademie heeft ontwikkeld.
  • Industriële, JOIFF geaccrediteerde trainingen welke H2K in samenwerking met Marsh Risk Consulting ontwikkeld.