Bouw nieuw trainingsobject Spinel Veiligheidscentrum

Op het terrein van Spinel Veiligheidscentrum wordt een nieuw trainingsobject gebouwd. Dit is een bovengronds zwembad, waarmee verschillende oefeningen met betrekking tot de offshore voorbereid kunnen worden, denk bijvoorbeeld aan het ontsnappen uit een helikopter. Eind 2018 is gestart met de heiwerkzaamheden en is ook daadwerkelijk de eerste paal de grond in gegaan! Nu schiet de bouw van het zwembad al aardig op en worden de laatste werkzaamheden verricht.

Mogelijkheden bovengronds zwembad

Spinel Veiligheidscentrum werkt samen met FMTC.NL, dit is een organisatie die onder meer maritieme en offshore trainingen geeft. Het trainingsobject wat nu wordt gebouwd, biedt vele mogelijkheden op het terrein van Spinel.

Met het bovengrondse zwembad kunnen verschillende oefeningen en scenario’s met betrekking tot het vluchten uit een helikopter beoefend worden. ZO kun je je bijvoorbeeld voorbereiden op een noodlanding op of in zee. Daarnaast kunnen er bijzondere scenario’s worden beoefend, zoals het ontsnappen uit een helikopter in verschillende situaties: drijvend in het water (rechtop en omgeslagen).

Planning werkzaamheden

Eind vorig jaar is met de werkzaamheden gestart, zoals het inmeten van de palen, de aanvang van het vlechtwerk en de funderingsbalken en het storten van de fundering . Daarnaast is de constructie geplaatst. Binnenkort wordt het nieuwe trainingsobject opgeleverd, dan kunnen de uitdagende trainingen beginnen!