Innovatie en verbetering heeft bij Spinel continue de aandacht. In het kader van het waarborgen van de kwaliteit van het veiligheidscentrum is dit een belangrijk aandachtspunt. Niet alleen op het gebied van oefeningen, trainingen en cursussen, maar ook in materieel en middelen. Onderdeel van het doorvoeren van verbeteringen zijn onder andere acties die in het teken staan van verduurzaming. Zo heeft Spinel zich onlangs versterkt met een nieuwe duurzame aanwinst in de vorm van een elektrische heftruck.

De nieuwe elektrische heftruck is geleverd door MAAT Heftrucks en vervangt de oude diesel heftruck die jarenlang op het veiligheidscentrum rondreed. Op voorhand is er een zorgvuldige inventarisatie gedaan, waarbij MAAT alle eisen en wensen van Spinel heeft meegenomen. Ook heeft er een uitgebreide demonstratie van de heftruck plaatsgevonden tijdens het aankooptraject, wat heeft bijgedragen aan een fijn en succesvol aankoop traject.

De heftruck is onlangs met trots in ontvangst genomen door Marcel van Loon, die de heftruck van veel emissievrije kilometers zal voorzien de komende jaren!