Het oefenterrein van Spinel is onlangs uitgebreid met een heus helikopterdek, speciaal voor offshore trainingen die namens partner FMTC worden aangeboden aan personeel van (boor)platformen en werkschepen. Cursisten leren hoe te handelen rondom helikopter operaties in uiteenlopende (nood)situaties en worden zodoende opgeleid tot Helikopter Landing Officer (HLO) of Helideck Assistant (HDA).

Ook het offshore personeel dat onderdeel uitmaakt van het zogenoemde ‘Fire & Rescue Team’ wordt hier getraind. Denk aan trainingen rondom het blussen van helikopterbranden en het redden van passagiers en crewleden. Daarnaast wordt het dek ook gebruikt voor helikopter gerelateerde trainingen voor personeel van ziekenhuizen en uit de yachting industrie.

Bijkomend voordeel
Het helikopterdek staat sinds kort bovenop 6 containers, wat een groot voordeel met zich meebrengt. Het helikopterdek op hoogte biedt namelijk ruimte voor een overdekte kniphoek, waardoor er ook bij natte weersomstandigheden droog en goed verlicht kan worden geoefend. Met name de leergang manschap gaat hier veel plezier aan beleven.